Kuchnia wodolińska
Tivar :: Archiwum :: Archiwum :: Wielkie Księstwo Wodolinu :: Wiedza
Strona 1 z 1
Kuchnia wodolińska
Kuchnia wodolińska to kuchnia w której nie stawia się na smak a bardziej na pożywność. Dużą w niej rolę odgrywa mięso (szczególnie niedźwiedzie). Mięsa często podaje się z różnymi warzywami. Nie występują w niej zupy, są jedynie sosy. Sosów jest bardzo dużo i każdy z nich ma inny smak.
Jedynymi przyprawami w tej kuchni są leśne zioła. Nie należy myśleć jednak że kuchnia wodolińska to tylko mięso. Jest też dużo dań bezmięsnych. Najpopularniejszym z nich jest socco czyli placek zapiekany z serem i jajkiem. Natomiast najpopularniejszym daniem mięsnym jest gratos czyli mięso niedźwiedzie w oleju z warzywami.
Jedynymi przyprawami w tej kuchni są leśne zioła. Nie należy myśleć jednak że kuchnia wodolińska to tylko mięso. Jest też dużo dań bezmięsnych. Najpopularniejszym z nich jest socco czyli placek zapiekany z serem i jajkiem. Natomiast najpopularniejszym daniem mięsnym jest gratos czyli mięso niedźwiedzie w oleju z warzywami.
Ismerus- Liczba postów : 160
Join date : 16/05/2013
Tivar :: Archiwum :: Archiwum :: Wielkie Księstwo Wodolinu :: Wiedza
Strona 1 z 1
Permissions in this forum:
Nie możesz odpowiadać w tematach
|
|